söndag 19 juli 2009

Inspiration

Många bloggare skriver om sina inspirationskällor när det kommer till kläder och sådär, och jag tänkte jag kunde bidra med min nuvarande största inspiration - Muminvärlden, speciellt Mymlan.

Mymlor är vad man skulle kunna kalla en sorts varelser i Muminvärlden. I den japanska tecknade tv-serien hade de inte med det så mycket, men i Muminvärlden finns massor av olika sorters varelser, mymlor, mumrikar, homsor, knytt och skrutt till exempel. I tv-serien, som är det de flesta sett ändå, finns EN mumrik (Snusmumriken) och en och en halv mymla, Mymlan och Lilla My. För att förenkla det hela antar jag. Här har ni Mymlan som hon ser ut i böckerna, muggen har jag för övrigt själv, tillsammans med en matchande skål.Förra året eller när det var började ju alla ha den där Lykke Li-tofsen på huvudet, som jag själv kallade för mymlatofsen. Jag har fortfarande alldeles för kort hår för att kunna åstadkomma en sådan, plus att jag antagligen skulle se förskräckligt fånig ut i en, så just för tillfället kör jag mer på random uppsatt hår med snedbena. Jag kan inte säga att jag har så lik stil egentligen, men jag tilltalas verkligen av hela grejen med rosetten i halsen, klädda knappar i ryggen och kängor till klänning.

Hela Muminvärlden (mumintrollen själva har ju varken kläder eller hår, förutom vissa undantag) genomsyras när man ser till kläderna liksom av ett lite gammaldags, enkelare snitt med några få viktiga detaljer. A-linjeformat samt rakt och snörskor, randigt och dova färger som vinrött och mörkgrönt samt svart och beigt. Det är väl fånigt av mig men jag tycker det är sjukt snyggt det de olika varelserna har på sig, så jag apar väl efter lite på mitt eget vis.


Några av karaktärerna i muminvärlden, tecknade som i den japanska tv-serien.


Knyttet i "Vem ska trösta Knyttet?"

En av slutbilderna i "Vem ska trösta Knyttet?", här tillsammans med en filifjonka och ett skrutt.

Too-Tiki

7 kommentarer:

 1. Ååh, jag samlar med på muggarna! Har du varit inne i marimekkobutiken i göteborg föresten? (Haga nygata, längst bort från järntorget), de har jättefina muminposters!

  SvaraRadera
 2. Åh gud vad kul! Åker ner till Gbg och går på Way Out West ju och då tänkte vi ta en dag på stan, då ska jag lätt kolla in det.

  SvaraRadera
 3. jag är kär i too-tiki. ha det kul på way out west (kom precis på att det ju kan förkortas som WoW, ha det kul på lanet, nörd.) :D

  SvaraRadera
 4. Vad säger du!? Är tecknade mumin från japan!?

  SvaraRadera
 5. Tanja: too-tiki är underbar, och wow är ju gammalt :D

  koiruliini: det stämmer bra, låt dig inte luras av de finlandsvenska rösterna :D

  SvaraRadera
 6. Return of the Phantom26 juli 2009 21:34

  Jag var inne i butiken nu i veckan de har jättefina brickor också!

  SvaraRadera
 7. BRICKOR? Halleluja det ska jag kolla upp!

  SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!