söndag 21 februari 2010

Här bor jag.

Inte för att någon har bett om det, men jag tänkte att jag skulle visa upp lite av min lägenhet, eftersom jag tycker den är så fantastiskt fin. Den ligger i ett gammalt hus nära en kyrka mitt i Norrköping, och det är stort och fint och gammalt alltihop. Det gillar jag, förutom badrummet som är vidrigt. Plastmatta och våtrumstapeter, usch. Det är också en dusch där man ser jättetydligt att det en gång varit ett badkar, så det ser väldigt konstigt ut. Får se vad jag ska ta mig till med det, men i alla fall. Här bor jag!

Såhär ser det ut när man kommer in, en fin gammal byrå full av stickningsgrejer och handväskor. Och dålig belysning.

Försökte ta en bild från sidan, ser lite konstigt ut. Dörren där borta är badrummet. Garderoben är tyvärr den enda i hela lägenheten, vet inte vad jag ska göra åt det riktigt men jag kommer väl på något.

När man går till höger kommer man in i en liten korridor. Den är, precis som hallen, tapetserad i en konstig ljus cementgrå färg, funderar på om man skulle måla skiten mintblå eller nåt sånt, skulle bli lite trevligare. Annars är korridoren överhuvudtaget svår, om ni har några bra idéer på vad man kan hitta på med den får ni gärna hojta till! Jag funderar på om man skulle hänga upp fina kläder, som typ niotillfem-sandra gjort. Men snälla, tipsa gärna!

Till höger finns köket, det är helt okej stort men dumt planerat, så man får inte plats med så mycket grejer ändå. Lägg märke till sockerkakan i ugnen...

Dock finns det ett skafferi! Det är bäst. Nu på vintern är det väldigt kallt där, så man kan inte ha olivolja där inne för den blir grumlig och konstig. Katten gillar att leka där också. Där finns det ju mycket plats och så, men det känns lite meckigt att ha porslin och sånt där inne. Däremot har jag min symaskin och lite tyger och sånt där inne, går alldeles utmärkt. Bara det inte är för kallt för symaskinen, men den har funkat bra när jag tagit ut den i alla fall.

Jag fick barbordet och -stolarna av de som bodde i lägenheten innan mig. Jag är inte alls mycket för sånt, känns väldigt ungkarlsaktigt, men det passar faktiskt ganska bra. Eftersom det är så högt i tak hade det nästan sett konstigt ut med bord och stolar i vanlig höjd, tror jag. Tänkte försöka sätta upp en fin hylla ovanför bordet som man kan ställa porslin på, så löser man lite av förvaringsbekymren i alla fall.

Så ni får en uppfattning om hur högt det är i tak :) Jag uppskattar det till 4 meter.

Såhär ser det ut när man kommer in i rummet! Det är meningen att jag ska sitta där med datorn, men oftast ställer jag den på köksbordet eller soffbordet istället, stolarna är nämligen för låga för bordet så man sitter inget vidare där... Stereon får stå under bordet eftersom den ser lite trist ut och dessutom har jag faktiskt inte plats någon annanstans...

Den fina teak-möbeln jag fick ärva av mina morföräldrar. Jättebra förvaring, dock är vissa av mina böcker och seriealbum för höga för att få plats i hyllorna, så jag ska nog sätta upp nån hylla på väggen att ha dem på eller nåt...

Fint tycker jag! Den gröna fåtöljen i hörnet är tänkt som lite läshörna. Den gröna soffan (och de två fåtöljerna som hör till men inte syns på bilden) har jag också ärvt av mina morföräldrar, liksom bordet och de guldiga lamporna. Pingvin-lampan har jag fått av min vän Fanny som också har målat tavlan bredvid, och lampan i högra fönstret har min farfar gjort av en jeneverflaska. Den lilla ryamattan har två större kompisar som tyvärr är förpassade till förrådet tills jag får tummen ur och lämnar in dem på kemtvätt. Dem har min morfars pappa knutit. Det är kul att alla grejer har så mycket historia bakom sig, tycker jag.

Klock-kudden har jag fått många frågor om, den är från HM faktiskt.

Sängen ska förstås få ben en vacker dag, ser lite konstigt ut att den är så låg när det är så högt i tak, men det har inte varit genomförbart att åka till ikea på grund av väglaget... Och nu har jag inte råd, så det får bli en senare fråga. Sen vill jag ha ett överkast också, men det är så himla svårt att hitta några fina! Har ni några tips på något som skulle passa?


Det här är det enda av badrummet ni får se, för det är så fult än så länge! Jag tyckte att alla tvålkoppar och tandborstmuggar var så himla trista, så jag gick till myrorna och köpte fina saker istället. Då blev badrummet helt plötsligt tusen gånger finare. Min kompis Malin som var här nyss sa att badrummet hade blivit så himla fint sen hon var hos mig senast, och det här är det enda jag har ändrat på, haha.

Sådär, då har ni sett hur jag har det! Har ni några roliga idéer eller påhitt så berätta gärna, för jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på.

7 kommentarer:

 1. Fiiint och mysigt! Vill också flytta nu...

  SvaraRadera
 2. om jag flyttar till norpan, blir du min första kompis då?

  SvaraRadera
 3. Vad fint! Jag älskar när man inreder sitt hem riktigt personligt.

  SvaraRadera
 4. Jag blev lite kär i din takhöjd <3

  SvaraRadera
 5. Cornelia: Välkommen! Du bjuder på bärs.
  Angeliqa: Så ska det vara annars blir det tråkigt. Typ Helvita ikea-hem.
  Hannes: Man slipper slå i huvet i alla fall!

  SvaraRadera
 6. helt ärligt så måste din lägenhet vara en av dom mysigaste lägenheterna jag någonsin sett! vill också bo så fint =/
  om ditt vardagsrumm: hade du tänkt sätta upp hyllorna för böcker till vänster om teak-möbeln? så får man en hel vägg med böcker? eller typ ovanför? hela vägen till taket? så kan du ha en såndär stege Belle åker på i början av skönheten och odjuret? ^^ eller ovanför dörren?
  och har du ingen "konst" på väggarna? sånt kan vara kul....
  och har du gardiner i vardagsrummet? eller det kanske inte funkar med högt i tak? annars kan man alltid göra mycket kul med gardiner =D

  SvaraRadera
 7. Tack Elsa :D Det var väldigt snällt sagt. En Bellestege är en av mina stora drömmar men det är ju svårt att ordna ^^ Jag har faktiskt hängt upp en klänning till vänster om teakmöbeln, bara det att katten gör sitt bästa för att hoppa upp och hänga i den...

  Jag har en storslagen plan när det kommer till konst och tavlor och sånt, tyvärr har jag bara inte lyckats genomföra den ännu eftersom det är så förbannat dyrt med ramar. Jag tänkte sätta upp tavlor och sånt tätt hela vägen upp till taket över den orangea soffan. Och Gardiner är också en bra idé, jag har varit så himla anti gardiner för att det blir så mycket mörkare då, men med de här gigantiska fönstren är det ju ingen fet chans direkt. Tack för bra tips!

  SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!