måndag 28 juni 2010

KRYSSNING

Ja som sagt, imorgon ska jag åka ÅLANDSFÄRJA. Eller vi får se om de släpper ombord mig, egentligen måste man visst ha pass eller nån form av legitimation med sig, och det har ju inte jag för en tjuv tog ju mitt pass i Malmö. Sen varför man ska det är mer än jag förstår, man får ju inte ens sätta fötterna i land på Åland, när man kommer dit blir man föst som en skock får ut från färjan, ut på en landgång och in på en annan färja som ska åka tillbaka till Stockholm igen. Inte som att det är nån risk att ett gäng svenska papperslösa flyktingbarn ska bryta sig loss ur skocken och springa till skogs. I de åländska skogarna. Har de skogar på Åland? Det måste de väl ha.

I alla fall, det stora problemet med att inte ha någon legitimation är förstås SPRITEN och de billiga CIGARETTERNA. Liksom, visst att min mamma lovat att köpa ut (köpa ut. till sin 21-åriga dotter. sorgligt.) men då kan man ju dels inte gå bananas på alla möjliga grejer utan måste vara lite lugn och sansad och inte framstå som en alkoholist (vilket jag iofs inte är heller. jag jobbar för mycket, det har börjat påverka min alkoholkonsumtion) och dels kan man inte gärna köpa några cigaretter då det är en tyst överenskommelse i min familj att vi inte låtsas om mitt nikotinmissbruk.

Men ja. Jag funderar just nu på huruvida jag borde ta med mig datorn och blogga under färdens gång. Liksom, det ska ju vara värsta grejen för besöksstatistiken det här med resebloggande, kolla på typ Foki och hennes Tokyoresa till exempel! Och om Blondinbella bloggar från yachten i Grekland lär ni ju vilja se Vladimir Brusilov på Ålandskryssning? Eller hur?

Blondinbella och Nils på yacht i Grekland.

Jag i baren på Ålandsfärja. Ensam.

3 kommentarer:

  1. Jag bloggade visserligen inte FRÅN min Ålandskryssning, men efter blogginlägget om resan fick jag 122 nya bevakare och en blomleverans direkt till dörrn och jubel när jag gick på stan och ett eget sommarprat 2011.

    Hade jag bloggat från båten hade jag väl fått skaffa larm och body guards. Så jag avråder dig, du vet inte vad du ger dig in på.

    SvaraRadera
  2. "Work is the curse of the drinking classes"
    som Orre Wilde sa.

    SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!