tisdag 12 juli 2011

Lugnt och skönt

Det har ju blivit lite dåligt med uppdateringar här, trots att jag tillbringar oerhört mycket tid vid datorn. Detta beror på att jag tycker det är så sjukt jobbigt att skriva med en hand. En hand är också allt jag haft att bjuda på när det kommer till blogguppdateranden eftersom lille Oswald är så himla klängig och hungrig - vissa bebisar sover 20 timmar om dygnet, Oswald äter 20 timmar om dygnet. Nä det var en överdrift men ni fattar grejen.

Hur kommer det sig då att jag uppdaterar nu? Jo förstår ni, idag började jag och Niklas vårt senaste mission, nämligen projekt mata Oswald med nappflaska. Det är nämligen så att jag ska på bio på lördag och då vore det ju bra om Niklas kan mata Oswald ifall han blir akutgrinig, så vi har införskaffat mjölkersättning (jag har inte lyckats pumpa ut någon bröstmjölk åt honom) och en nappflaska som ska vara utformad för att sugtekniken ska vara så lik den bebisarna använder när de ammas som möjligt. Idag provade vi alltså det där med nappflaska för första gången, vilket gick mycket bra - så länge jag var den som matade. Oswald verkar associera Niklas så mycket till alla sina VARFANÄRMATEN-tantrums att han vägrade suga på flaskan. I min famn åt han dock tills han nästan kräktes... Nåja det kommer säkert lösa sig med tiden. I alla fall, sedan han fick sin nappflaskemat (och sedan lite vanlig tutt-mat för han var fortfarande lite hungrig) har han varit supersnäll och o-gnällig, och tänk, han somnade till och med i sin egen säng! Det är över en timme sen och han sover fortfarande, jag gråter nästan av lättnaden! Min och Niklas gissning är att han helt enkelt inte blir riktigt mätt på bara bröstmjölk, så vi ska testa att mata honom med flaska en gång om dagen utöver att jag ammar honom resten av dygnet.

I alla fall, tänk att det kan vara en sån lättnad att få använda båda sina händer! Jag har både diskat och ätit kvällsmat i lugn och ro och dessutom nu också bloggat. Fortsätter det såhär kanske jag till och med kan städa upp i det här råtthålet som fått växa igen successivt sedan vi kom hem från BB. Hoppas ni har saknat mig!

3 kommentarer:

  1. Åh vad roligt att du skriver igen! :)

    SvaraRadera
  2. Jag har saknat din blogg! :) Snart kommer min bebis också (hoppas jag, det börjar bli drygt...) :)

    SvaraRadera
  3. Vi har saknat dig ja :) Kul att du skriver igen!

    SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!