tisdag 8 februari 2011

Jag och geografi

Mitt nya obsession är att hålla stenkoll på var någonstans mitt, Kajsas och Malins paket från Modcloth befinner sig, tack vare UPS tracking service och google maps. Det positiva med detta är att jag lär mig massor av amerikansk geografi på köpet! Jag har t.ex. irriterat mig skitmycket på att de i vissa avsnitt av How I met your mother säger att Ted är ifrån Ohio och vissa från Cleveland, bestäm er liksom! Nu har jag lärt mig att Cleveland är en stad i Ohio........................ Så jag känner mig liiiite som en idiot. Jag är så himla sämst på geografi alltså! Jag har även kollat upp tidsskillnaderna mellan Sverige och olika delar av USA för att kunna beräkna när mitt paket rimligtvis sovit klart för natten och ska börja röra på sig igen (jag verkar däremot aldrig kunna lära mig riktigt vad som är AM och vilket som är PM dock, och det verkar dessutom som om UPS skickar sina paket lite hur som helst dygnet runt, men ändå!)

Nu har paketet precis nyss lämnat Louisville i Kentucky, ska bli spännande att se vart det tar vägen härnäst! Tre delstater (Pennsylvania, Ohio och Kentucky) har det stannat i på två dagar, inte illa! Columbus i Ohio ligger för övrigt endast två timmar ifrån Lima, som Glee utspelar sig i! Vad jag inte fattar är varför de inte körde det till typ Washington DC som ligger ändå skapligt nära Pittsburgh (som paketet startade i) och där det med största säkerhet finns en flygplats som man kan skicka paket över Atlanten ifrån, men jag är ju å andra sidan inte så insatt i det där med fraktande av paket. Är sjukt nöjd med att det inte är DHL som har hand om det i alla fall, har feta beefs med dem efter att de varit ansvariga för skickandet av diverse Lushpaket från England...

3 kommentarer:

  1. Från en fd UPS-arbetare. De har en gigantisk omlastningscentra i Kentucky och jag tror även att det är där UPS har alla sina plan (för ja, de ar egna..). Jag gissar på att det från Kentucky åker till typ Köln (Cologne) och sen med lastbil till malmö och sen jönköping och sen hem till någon av er (eller ja, den adress ni angett) mellan 8 och 17. De kommer inte att ringa innan de kommer förbi, utan någon måste vara på plats mellan de tiderna. Om det finns en portkod, ring och meddela det så fort paketet är i Sverige. Om ni vill hämta paketet görs detta endast i Jönköping, om ni skriver en lapp och sätter upp på dörren med trackningsummer och namnteckning så kan de ställa av paketet utanför dörren eller i brevlådan om det får plats. Det går att adressändrapaketet när det kommit in i sverige på ups.se. Om ni har otur kommer det även komma en faktura med tullavgifter senare också..

    SvaraRadera
  2. TAAACK REB för infon! Ska ringa dem och tala om portkoden direkt imorgon!

    SvaraRadera
  3. vad har ni beställt? jag är sooootis!

    SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!