lördag 3 september 2011

Pluggångest

Jag sitter och funderar på hur jag ska lösa allt nästa termin. Planen är att jag ska börja plugga igen och Niklas ska vara föräldraledig, men frågan är vad tusan jag ska plugga egentligen. Jag vill läsa bibliotekarieprogrammet på Borås högskola, som finns på distans. Problemet är att man måste ha 60 högskolepoäng sedan innan och jag har ju fortfarande inte avslutat mina studier från vårterminen (graviditetsdemens, kan man inte hålla en tanke i längre än sju sekunder kan man inte skriva hemtentor eller uppsatser...).

I slutet av månaden ska jag gå om en trepoängskurs som jag missade helt i våras och sen tänkte jag försöka göra mina inlämningsuppgifter som jag fortfarande inte lyckats avsluta. Men då har jag fortfarande uppsatsen kvar och den kommer jag inte kunna skriva till i vår, det finns inte en chans. Så. Då är frågan - hur ska jag lösa det här? Ska jag läsa något annat så länge? Just den här distansutbildningen går bara att söka till på vårterminen så missar jag den här våren så måste jag vänta till 2013. Tror ni man kan ordna något slags uppskov och skriva min uppsats under första terminen istället? Utbildningen är bara på halvfart så det borde kunna gå. Ska jag skita i det och försöka hitta ett jobb och jobba ett år istället och låta bli att slösa csn-pengar? Finns det några jobb ens? Fyfan vad jobbigt allt ska vara då!

4 kommentarer:

 1. Ring studievägledare/ansvarig för utbildningen och fråga! Antingen kanske du kan få uppskov med uppsatsen eller så säger de att du kan ta andra poäng under den här terminen. Eller så har du tur och kan få en plats trots att det fattas poäng - man vet aldrig :) Sjukt tråkigt att vänta ytterligare ett år liksom när du ändå vet vad du vill göra. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Som mogen, färdigpluggad 33-åring vill jag bara säga en saK: att jobba ett år och sedan börja plugga igen känns lätt i teorin, men är ganska svårt i praktiken. Man kanske får fast anställning, okej lön, vänjer sig vid det och sedan är det skitsvårt att gå tillbaka igen till att vara student. Känner rätt många som helt enkelt typ fastnat på ICA i 10 år för att de inte kommit igång att plugga. Och inge fel på att jobba på ICA om man är nöjd med det, men lite jobbigt om det egentligen var något annat man tänkt sig med livet.
  Det blir nog bra hur du än gör, du är så satans klok, men lite varningsfinger för det där med att jobba ett år och sedan börja plugga igen.

  SvaraRadera
 3. Nej, tänk inte så om du inte har värsta superkontakterna som kan GARANTERA dig jobb. För annars finns inte jobb, det är skitsvårt. Jag hoppade av min utbildning för att dels trodde jag var "typ garanterad jobb" men att även om jag inte var det LÄTT skulle fixa ett jobb, icke då. Nu är jag arbetslös. SÅ ta inte den risken. Pluggalternativ låter så mycket bättre, trots att det blir lite CSNslös. Men bättre åtminstone ha de pengarna än inte några alls nu när ni har kids å allt. Det...föreslår jag. Lycka till oavsett vad du gör!

  SvaraRadera
 4. svårt... tycker du ska satsa på att få börja utan att ha uppsatsen klar, kan gå. tycker det är en dum idé att plugga för att slippa söka jobb. det finns jobb som du kan dra in 8000 på utan att skuldsätta dig. hittar du nåt du verkligen vill plugga är det en annan sak såklart.förutom att det är bra att ha csn kvar om man vill plugga senare i livet så är återbetalningarna tunga i det nya systemet. jag betalar 2000 i kvartalet det suger, särskilt som mina studier inte har lett till nåt fett jobb direkt...

  SvaraRadera

Du skola icke vara en skitjobbig idiot om du icke vilja ha en skopa ovett tillbaka. Puss!